Trendrapport: maintenance manager van de toekomst

geplaatst in: Maintenance | 0

Nieuwe technologische ontwikkelingen bieden de maintenance manager veel kansen. Met deze kansen zijn er ook meer uitdagingen. Ultimo nodigt u graag uit om een kijkje te nemen in de toekomstverwachting van diverse maintenance managers. Hiervoor is recent een marktonderzoek uitgevoerd onder 150 maintenance managers uit Nederland, België en Duitsland. In een brede context is de deelnemers gevraagd in te gaan op vraagstukken, waar zij nu mee worstelen, welke thema’s nu en in de toekomst belangrijk zijn en welke invloed automatisering heeft op het dagelijkse werkleven.

Top 3 huidige uitdagingen maintenance manager

Hoe snel de toekomst ook dichterbij komt, er zijn ook vraagstukken die vandaag beantwoord moeten worden. De top 3 uitdagingen van de maintenance manager van nu ziet er als volgt uit:

  • Kennis borgen binnen de organisatie;
  • Zorgen voor een concurrerend machinepark;
  • Balanceren tussen correctief en preventief onderhoud.

Maintenance thema’s van nu en de toekomst

In het onderzoek is de deelnemers gevraagd hun mening te geven over zeven belangrijke thema’s, die op het gebied van maintenance management spelen en waarvan verwacht wordt dat deze ook in de nabije toekomst belangrijk zijn en wellicht zelfs aan belang winnen. Denk daarbij aan thema’s als veiligheid & preventie (HSE), Aging Assets, Industry 4.0, KPI’s, etc. In het trendrapport leest u meer over de zeven thema’s en ziet u welk oordeel uw vakgenoten hebben over deze onderwerpen.

De rol van automatisering en technologie

Er zijn veel verschillende systemen die de maintenance manager kunnen helpen bij het digitaliseren van verschillende processen en bij het beheren van allerlei soorten informatie en gegevens. In het trendrapport wordt verder ingegaan op deze systemen. Welke daarvan heeft de maintenance manager nu écht nodig om succesvol te worden en te blijven? En welke technologieën spelen daarbij een vitale rol? Is de rol van sensoren en robotica inderdaad steeds belangrijker aan het worden? En wat is de grootste uitdaging om dit toe te passen in de praktijk?

Deze vragen en meer worden beantwoord in het Trendrapport: maintenance manager van de toekomst.

Bent u al klaar voor de toekomst?

Download hier het complete trendrapport:
Volgen Francisca van Dijk:

Specialist Maintenance Management (software) bij Ultimo Software Solutions bv.
Meer informatie over Maintenance Management software