Heeft u al een goed HSE beleid?

geplaatst in: Maintenance | 0

Veiligheid van medewerkers en veilig werken zijn ‘hot items’. Wist u dat de meeste bedrijfsongevallen plaatsvinden in de bouw, transport en in de productie-omgeving? Reden te meer om het Health, Safety & Environment (HSE)-beleid eens grondig te bekijken. Ook voor uw organisatie is het belangrijk om de risico’s tijdens de (onderhouds)werkzaamheden in kaart te hebben en een goede registratie te voeren van incidenten en bijna-incidenten. Niet alleen zorgt dit voor een veiligere werkomgeving, het is een onmisbaar onderdeel in het ARBO-beleid van uw organisatie.

Wanneer medewerkers zich meer bewust zijn van de risico’s, die het werk met zich mee kan brengen en daar ook actief mee bezig zijn, dan draagt dit bij het aan het verlagen van de kans op incidenten en het aantal incidenten.

Heeft u al een goed HSE beleid

Voorkomen van HSE incidenten

Veel incidenten kunnen voorkomen worden. Puur door het van te voren inventariseren van de risico’s en de juiste maatregelen te nemen. Nauwkeurige registratie van bijna-incidenten en goed en regelmatig onderhoud van materiaal en materieel dragen ook in belangrijke mate bij. Wanneer u bijvoorbeeld weet dat het gaat ijzelen kunt u op voorhand al een flink aantal risico’s, die daarmee samenhangen, tot nagenoeg nul reduceren en zo een mogelijk incident voorkomen. Niet alleen op het moment zelf, ook in de toekomst.

In het e-book ‘Maintenance issues; is veiligheid meer dan alleen goed onderhoud?’ kunt u meer lezen over Health, Safety & Environment:

  • Wat omvat HSE precies?
  • Hoe kan uw organisatie HSE compliant worden en wat is de relatie tussen veiligheid en goed onderhoud?
  • En tips waardoor u nog slimmer en effectiever kunt werken.

Download het e-book hier

Volgen Francisca van Dijk:

Specialist Maintenance Management (software) bij Ultimo Software Solutions bv.
Meer informatie over Maintenance Management software