Wanneer u start met de implementatie van een FMIS weet u waarschijnlijk zelf heel goed wat het FMIS u moet opleveren. Dit kan zijn:

  • Het verkrijgen van meer inzicht in facilitaire processen.
  • Het verbeteren van communicatieprocessen.
  • Het verbeteren van de dienstverlening.

Maar wanneer is de implementatie van een FMIS ook geslaagd voor andere facilitaire stakeholders binnen uw organisatie?

Bevraag uw facilitaire stakeholders

Welke voordelen worden er gerealiseerd met de implementatie van een FMIS? Wanneer voegt het systeem nu echt waarde toe voor de betreffende stakeholder? Belangrijke vragen die u uw stakeholders wel moet stellen. Wanneer u weet wat voor hen belangrijk is, kunt u hen ook veel beter ondersteunen bij het in kaart brengen van de ROI.

De servicedeskmedewerker wil bijvoorbeeld zijn interne klanten goed helpen. Dit kan hij het beste als hij meldingen snel en op eenvoudige wijze in het systeem kan plaatsen. Voor het lid van de Raad van Bestuur maakt het niet zoveel uit hoe een melding in het systeem komt, als hij maar weet dat hij met de inzet van een FMIS voldoet aan belangrijke wet & regelgeving (en welke boetes hij dus voorkomt). Als facilitair manager wilt u weten hoe u de dienstverlening kunt verbeteren door overzichtelijke rapportages van de meldingen te genereren. Drie verschillende voorbeelden van drie verschillende stakeholders.

Maak user stories

Om het voor uw stakeholders makkelijker te maken de ROI van het FMIS te begrijpen, kunt u hen helpen door user stories te maken. Door deze user stories specifiek te enten op de stakeholders, krijgen zij inzicht in de toegevoegde waarde van het FMIS. En dan met name op de onderwerpen die zij van belang vinden.

Uiteindelijk zijn doelstellingen van stakeholders vaak samen te vatten in het besparen van tijd, geld en/of het vergroten van klanttevredenheid. Maar wilt u echt draagvlak creëren voor de implementatie van het FMIS, dan is het zaak dat u erachter komt wat andere stakeholders uit de verschillende lagen van uw organisatie verwachten.

 

Andere blogs geschreven door Sabine Eysink

Wij staan voor u klaar
Lubert Gerrits Sales Director Nederland
lubert.gerrits@ultimo.com
+31 341 42 37 37

Download het e-book wat is de roi van een fmis?